Home

 Voorjaarsrit 2017


Op zaterdag 15 april ,het paasweekend, stond er de allereerste dagrit bij onze kersverse motorclub op de agenda nl de voorjaarsrit, uitgezet door Jan Maes. Alhoewel de voorspellingen voor deze zaterdag er voorjaarsrit 2niet best uitzagen, had ik me voorgenomen om een lekker dagje toeren niet aan me voorbij te laten gaan. Deze gedachte was blijkbaar ook bij anderen opgekomen want Peter Z, Bart R, Gerrit K

en Gerrit v W. schoven bij het clubhonk aan de bar, om eerst een lekker bakkie koffie te scoren. Bertus v Z. kwam nog even langs om ons uit te zwaaien. Hij zelf was helaas verhindert om mee te rijden.
Nadat de klok half tien had geslagen zochten wij onze brommers op voor de aftrap van deze dag. We reden richting Elburg de Zuiderzeestraatweg op en omdat we met ons zessen waren was het niet nodig om tweede man systeem (TMS) toe te passen. Dat heeft zin vanaf 8 man. We reden via Noordeinde en Kampen. Daar gaat het landschap volledig op de schop. Er stonden grote graafmachines en tientallen dumpers om deze megaklus te klaren. Alles moet blijkbaar anders en naar mijn mening ook vooral lelijker dan dat het eerst eruit zag.
In de NO polder was ik al een tijdje niet meer geweest en de aankomst bij het polderplaatsje Ens was bijna niet meer te herkennen door de grote hoge brug bij het Ramspol, waar ook de Balgstuw ligt!

Vanaf daar reden we dwars door de polder, waar men druk in de weer was met de vele gekleurde bollenvelden, richting Kuinre. Daar ligt de prachtige dijkweg met zijn vele bochtjes die voor de motorrijder een ware belevenis is. In een lekker vlot tempo reden we naar en door Blokzijl richting het prachtige Wanneperveen om daar een koffiestop te houden.
Bij het wegzetten van de motor zag ik bij toeval aan de binnenzijde van de kuip oliespetters zitten die me nog niet eerder waren opgevallen. Na de koffiestop reden we verder in noordelijke richting en kwamen door prachtige plaatsjes zoal Anssen, Wapse en voorjaarsrit 1Diever en in de buurt van Dwingeloo gingen we de middagstop houden.
Een uitsmijter is nog steeds erg populair bij ons en zo konden we ook de inwendige mens weer wat versterken. Aan de tafel passeerde menig anekdote uit heden en verleden de revue wat daardoor zo’n dag met elkaar naar mijn mening altijd zo bere gezellig maakt!
Tegen de klok van 2 uur gingen we weer onze motoren opzoeken om de rit te vervolgen, maar wat mij meteen opviel was dat er een plasje olie onder mijn BMW lag. Betere inspectie liet zien dat de paar spetters bij de koffiestop waren uitgegroeid tot een dikke olie film op de binnenkant kuip, maar de directe oorzaak was niet te zien.
Er was gelukkig nog wel voldoende olie aan boord, maar om de toertocht uit te rijden leek me niet verstandig. Er werd gezamenlijk besloten om richting Ten Kate in Nieuwleusen rijden om daar de motor achter te laten. Er was gelukkig een leenmotor voor handen zodat de toerrit kon worden voortgezet. Het was een Honda CBF 600. Op zich helemaal geen slechte motor of zo, maar ik kan wel melden dat je hierna je eigen motor weer leert te waarderen! Maar ik was ermee gered en je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Hopelijk valt het met de BMW allemaal nog beetje mee.
We vervolgden het laatste gedeelte van de Voorjaarsrit en Jan wist er nog een mooie draai aan te geven zodat we toch nog mooi binnendoor richting Doornspijk reden.
Rond de klok van vier uur kwamen we bij Wolf aan en konden we terug kijken op een geslaagde dag ondanks het pech gevalletje. De weersvoorspelling dat het deze dag zou (gaan) regenen bleek loos alarm,
want het bleef de hele dag kurkdroog waarbij zelfs de zon zich af en toe liet zien!

Groet
Jan v Zeeburg

 

Buienradar

Foto’s

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31
Datum : zaterdag 31 oktober 2020

Login Form

Bezoekersteller

Vandaag 16

Gisteren 67

Deze week 83

Deze maand 3252

Totaal 45002

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions