Home

Vosserit

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren.
Eens even naar buiten gluren wat de weergoden voor ons in petto hadden. Zo te zien niet veel goeds. Donkere wolken en heel veel wind.
Na het ontbijtje Gerard maar even geappt hoe het er voor staat. Je  weet maar nooit, geen reactie.
De rit gaat door neem ik aan, motorkleding aan, de bike uit de berging gehaald en na veel gedoe op naar Doornspijk. Het is gelukkig nog steeds droog, dat scheelt.
Bij Wolf aangekomen, ik was de eerste en ik dacht oei, maar al spoedig zag ik Gerrit van WIjhe, Bart Rens (jr.) en onze toerleider Gerard Vos. Gelukkig de rit gaat door.
Er was geen koffie dat lag niet aan Gerard want Wilma was een dagje uit vandaar.
Om klokslag halftien, na de briefing van Gerard, gingen we met z’n vieren op pad. Het voordeel daarvan is, we konden lekker doorrijden.

Bij het pontje in Veessen- Wijhe maakten we de oversteek richting Elshof – Raalte. Er was nog steeds wel veel wind en donkere wolken. Er was weinig verkeer op de weg en daardoor konden we mooi doorrijden op de vele bochtige binnendoor weggetjes. Je moest wel oppassen voor de windvlagen van opzij.
We kregen na enkele uurtjes wel trek in koffie met …. Maar wat Gerard in gedachten had zat er nog niet in. Het lijkt wel of die gasten steeds later open gaan, of ze willen niets verdienen of ze zijn al binnen.
Maar ja Gerard is niet voor één gat te vangen en ging richting Hellendoorn waar we aankwamen bij Landgoed Schuilenburg. We hadden geluk, ze gingen net open.
Hier werd de inwendige mens weer blij van. Het was toch wel fris als je zo van je bike af komt en tot stilstand komt. Voor je vertrekt van huis denk je, zal ik dat jasje of truitje aan doen? Je weet nooit of je de juiste beslissing neemt. Het blijft een gokje.
Na de koffie met …… en drie kwartier verder waren we er weer klaar voor. Het was nog steeds droog en de stemming zat er goed in. We vertrokken richting Lochem gelegen in het Sallandse land.
De volgende stop was bij Pannenkoekenhuis de Witte Wieven waar de lunch plaats vond. We waren net binnen en toen kwam de regen met bakken naar beneden. Gelukkig zaten we droog. Na het vullen van onze buikjes konden we weer verder. De regen was inmiddels opgehouden en de motoren werden weer gestart en vertrokken richting Laren.

Na de nodige kilometers was er een tankstop in Lettele. De weg werd vervolgd naar Deventer. Na Deventer verraste Gerard ons nog met vele bochtige wegen waar we ons nog even konden uitleven. Ondertussen waren we in ‘t buurtschap Zuuk bij Epe aangekomen waar halt werd gehouden om afscheid van elkaar te nemen. Van hieruit ging een ieder zijn eigen weg naar huis.
Gerard bedankt voor de mooie rit. Je hebt ons goed tussen de buien door geleidt.


Gijs.

Buienradar

Foto’s

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Login Form

Bezoekersteller

Vandaag 0

Gisteren 27

Deze week 279

Deze maand 1131

Totaal 24388

Currently are 41 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions