REGLEMENT TOERKAMPIOENSCHAP MTC THORNSPIICK

Artikel 1) Deelname aan het toerkampioenschap is alleen mogelijk door leden van MTC THORNSPIICK en is op vrijwillige basis. Het Toerkampioenschap van MTC THORNSPIICK is uitsluitend bedoeld voor ritten op een motor.

Artikel 2)  Om deel te kunnen nemen aan het kampioenschap moet je aangemeld zijn via de website van MTC THORNSPIICK. Alle gereden kilometers vanaf aanmelding tellen mee voor het kampioenschap. Het aan- en afmelden kan de deelnemer zelf regelen op een afgeschermde omgeving op de website.  Aanmelden kan vanaf 1 week voor de start van het toerseizoen van MTC THORNSPIICK. Afmelden dient te geschieden voor de ledenvergadering van het lopende jaar. Dit is allen voor eigen verantwoordelijkheid.

Artikel 3) Deelname aan een door MTC THORNSPIICK georganiseerde rit, levert bonuskilometers op. 

Een half-twee-rit 150 km en een dagrit of meerdaagse rit per dag 250 km extra. Samen met de genoemde kilometers uit artikel 2, levert dat een totaal aantal kilometers op. Het lid met de meeste kilometers aan het eind van het seizoen is toerkampioen.

Artikel 4) Deelname aan een rit van MTC THORNSPIICK moet door de deelnemers zelf worden geregistreerd in het daarvoor bestemt formulier op de afgeschermde omgeving op de website.

Artikel 5) De toercommissie of in de plaats daarvan een bestuurslid, is gemachtigd om evt. gedurende het seizoen de km-stand te controleren.  Het is ook mogelijk om bij de aan- of afmelding en bij de ritregistratie een foto van de kilometerstand mee te sturen.  De controle tussentijds is dan niet nodig.

Artikel 6) Deze toercompetitie is in zijn geheel gebaseerd op persoonlijk vertrouwen en gaat uit van het geven van eerlijke informatie. Echter, mocht onomstotelijk vaststaan dat men opzettelijk onjuiste informatie verschaft door het plaatsen van onjuiste registraties, met als doel de competitie te beïnvloeden, dan zal de aanmelding aan de toercompetitie worden afgewezen en zullen alle geboekte registraties worden verwijderd.

Artikel 7) Het is mogelijk om met 2 of meer motoren deel te nemen. Die moeten dan wel door hetzelfde lid bereden worden. Ook moet je voor deelname de extra motor als 2e motor aanmelden met opgave van de km stand en aan het eind van de competitie weer afmelden. De gereden km’s van beide motoren samen bepalen dan de eindstand. Ook als je een andere motor koopt kun je de oude afmelden en verder rijden met de nieuwe als 2e motor. Op dit moment is 2 motoren het maximum, maar indien noodzakelijk hogen we dat op. Het is niet mogelijk om met 2 motoren tegelijk aan dezelfde rit deel te nemen.

Artikel 8)  De THORNSPIICK wisselbokaal zal altijd in eigendom van MTC THORNSPIICK blijven en zal in de Bekerkast der Kampioenen geplaatst blijven. De naam, het jaartal en kilometers van de toerkampioen zal in de officiële THORNSPIICK Wisselbokaal worden gegraveerd.  Zijn naam zal voor altijd worden bijgeschreven op de Eregalerij der kampioenen!.

Artikel 9)  Voor Leden zonder internet of computer zal in overleg naar een oplossing gezocht worden. De bedoeling is dat iedereen kan deelnemen.

 

© 2018